PSD schimbă iar viceprimarul la Huşi: Ciupilan versus Căciulă

0

11-e1414554584107Vineri, în cadrul şedinţei lunare a CL Huşi, pesediştii vor încerca din nou debarcarea viceprimarului Valeriu Ciupilan şi înscăunarea unui favorit. Tentativa similară de luna trecută a fost dejucată de Instituţia Prefectului.

Se anunţă din nou scandal în Consiliul Local (CL) Huşi. Vineri, 31 octombrie, aleşii se întrunesc pentru a dezbate şi aproba rectificarea bugetară, precum şi o serie de investiţii sau plăţi care trebuie făcute în perioada imediat următoare. Şedinţa va debuta însă cu două puncte de pe ordinea zi iniţiate de consilierii PSD, care vor schimbarea componenţei comisiilor de specialitate şi un nou viceprimar. Toate acestea se întâmplă după ce, luna trecută, consilierii huşeni au mai avut o asemenea tentativă, numai că hotărârea luată în plen nu a primit avizul de legalitate de la Instituţia Prefectului.
Aşa se face că, poimâine, CL Huşi urmează să-l demită iarăşi pe viceprimarul Valeriu Ciupilan şi, în acelaşi timp, să desemneze un altul. Social-democraţii nu s-au decis încă dacă vor merge tot pe varianta Aurel Căciulă sau vor da funcţia unui consilier migrat de la PDL.
Reamintim că, la finalul lunii septembrie, după o şedinţă maraton, noua majoritate din Consiliul Local Huşi, formată ca urmare a trecerii primarului independent Ioan Ciupilan şi a cinci dintre consilierii opoziţiei la PSD, a decis înlocuirea din funcţie a viceprimarului Valeriu Ciupilan (ACL) cu pesedistul Aurel Căciulă. Prefectura Vaslui nu a dat însă viza de legalitate acestei mutări.
Trebuie spus că Aurel Căciulă a ţinut capul de afiş al unui uriaş scandal în 2013, când opt familii au rămas pe drumuri după ce apartamentele în care locuiau cu chirie (proprietarul şi constructorul imobilului fiind consilierul Căciulă) au fost mistuite într-un incendiu. Concluziile pompierilor au fost că la ridicarea clădirii nu au fost respectate normele elementare de siguranţă. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui au deschis un dosar penal pentru distrugere, care nu a fost soluţionat până la această dată.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii