Prezenta buna la festivalul fanfarelor

0

13 formatii de instrumentisti participa la cea de a saptea editie a Festivalului Fanfarelor de la Hoceni.

Cea de a saptea editie a Festivalului Fanfarelor de la Hoceni aduna doar 13 formatii concurente, organizatorii sperând ca spectacolul sa fie unul reusit. Vor fi doua fanfare din Bârlad, una de la Ivanesti, “Rotaria Junior”, Doagele din comuna Dragomiresti, de la Gârceni, Fanfara de la Valea Mare, Gherghesti, Zorleni, Fâstâci, Cretesti si Voinesti. Si Hoceni a anuntat ca va avea fanfara în concurs.

“Din pacate, la aceasta editie nu vor participa fanfarele de la Fundu Vaii, comuna Lipovat, cea de la Buda-Osesti si de la Pungesti. Din lipsa de instrumentisti, plecati la munca în strainatate, cele doua fanfare vor lipsi pentru prima data de la festival. Cu toate acestea, vom avea 215 instrumentisti în concurs, un numar record pentru acest festival”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Creatiei Populare Vaslui, care organizeaza manifestarea alaturi de Consiliul Judetean si Primaria Hoceni.

Pentru a motiva participarea formatiilor la festival, fiecare instrumentist va primi din partea sponsorilor câte 50 de lei, urmând ca premii în bani sa mai primeasca primele trei fanfare declarate de juriu drept câstigatoare.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii