Moldovean prins când înceca să treacă ilegal graniţa

0

Politist de frontieraPoliţişti de frontieră din cadrul S.P.F Berezeni au observat cu sistemului de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii un bărbat care a încercat să intre ilegal în România.

În ziua de 19 ianuarie a.c., ora 20.25, poliţistul de frontieră, din cadrul S.P.F. Berezeni/ I.T.P.F. Iaşi, care desfăşurata o misiune specifică cu autospeciala care funcţionează pe principiul termoviziunii, a observat, în apropierea râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Berezeni o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiaşi sector, care a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei.

Deoarece persoana nu avea documente de identitate asupra sa a fost condusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Din verificările efectuate de lucrătorii noştri împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit că acesta este Andrei N., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 25 de ani şi a trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge în Italia în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie predat autorităţilor de frontieră ale Republicii Moldova.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii