Opt cetăţeni afgani opriţi din drumul spre Spaţiul Schengen

0

DSC_0027Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat în zona de responsabilitate opt cetăţeni afgani care au încercat să intre ilegal în România.

În data de 16 mai a.c., în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat cu autospeciala de termoviziune, pe direcţia localităţii Rîşeşti, judeţul Vaslui, opt persoane care se deplasau de la râul Prut către interiorul tarii.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au procedat la desfăşurarea unei acţini specifice, în urma căreia au depistat, în apropierea comunicaţiei Huşi – Albiţa, la marginea de sud a localităţii Rîşeşti, opt  persoane (patru bărbaţi, o femeie şi trei copii) de origine afroasiatică. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că aceştia nu  vorbesc limba română, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, iar copii care-i însoţeau au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani şi că au trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, cărora le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a forntierei de stat şi le-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii