Minorul de 16 ani care a provocat accidentul în urma caruia 11 elevi din Husi au ajuns la spital consumase alcool

1

Elevul de 16 ani aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat în Huşi, în urma căruia 11 elevi şi un profesor au fost răniţi, ajungând la spital, era băut în momentul producerii accidentului, medicii legişti stabilind o valoare de 0,6 mg alcool pur în sânge. Poliţiştii nu îl vor cerceta însă şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, alcoolemia fiind este sub limita care constituie infracţiune, care este de 0,8 la mie.

În prezent, Răzvan Bordea este cercetat penal de poliţişti pentru conducere fără permis şi o infracţiune de vătămare corporală din culpă, unul dintre elevi aflându-se în continuare în spital. Profesorul şi ceilalţi zece elevi răniţi au declarat anchetatorilor că nu vor depune plângere împotriva elevului din cauza căruia au ajuns la spital, pentru vătămare corporală.

În seara de 7 iunie, 12 elevi de clasa a X-a de la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” din Huşi şi dirigintele lor, profesorul de istorie Costin Clit, au ajuns la spital cu fracturi, traumatisme şi contuzii, în urma unui accident provocat de unul dintre minori, care conducea maşina părinţilor în timp ce adolescenţii se întorceau de la un picnic. Elevii şi profesorul fuseseră la un picnic pe un câmp din apropierea municipiului Huşi şi se întorceau pe jos spre oraş. La un moment dat, unul dintre elevi, un adolescent de 16 ani, a văzut maşina tatălui său, o Dacia Pick-up, într-o parcelă deţinută de către părinţii săi, şi a decis să îşi conducă profesorul şi colegii până în oraş. Pe un sector de drum care făcea legătura între o suprafaţă de vie şi o stradă din municipiul Huşi, adolescentul aflat la volan a lovit cu roata autoturismului o piatră, astfel încât toţi cei 11 elevi aflaţi pe platforma din spate a maşinii au fost aruncaţi pe jos, iar apoi autoturismul s-a răsturnat.

costin_clitÎn urma accidentului, cei 12 elevi şi profesorul acestora au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Municipal Huşi, cu două excepţii toţi necesitând spitalizarea. Doi dintre elevi, au fost transferaţi în stare gravă la Iaşi, fiind diagnosticaţi cu fractură de bazin, fractură de piramidă nazală traumatism cranio cerebral, contuzie coloană cervicală. Profesorul Costin Clit a fost diagnosticat ci fractură de antebraţ, iar ceilalţi adolescenţi au suferit traumatisme sau contuzii.

Pe lângă cercetările poliţiştilor, o comisie din cadrul Colegiului Naţional “Cuza Vodă” Huşi desfăşoară propria anchetă internă, fiind vizaţi profesorul de istorie care i-a însoţit pe elevi la picnic şi s-a urcat în maşină alături de elevul băut aflat la volan, precum şi adolescentul care a provocat accidentul.

Profesorul Costin Clit, care la rândul său era băut în momentul producerii accidentului, nu a mai revenit la şcoală, acesta aflându-se în concediu medical. Conducerea Colegiului Cuza Vodă a anuţat că maximum 30 de zile de la constituire, comisia de disciplină va anunţa mărsurile ce se vor lua împotriva cadrului didactic.

Citeste mai mult: adev.ro/n7cl7o

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii

1 Comment