Lucrari penale întocmite de politistii de frontiera de la Albita

0

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit lucrări penale unor bărbaţi care s-au prezentat la controlul de frontieră, conducând autovehicule neînmatriculate, unul dintre şoferi neavând nici permis de conducere corespunzător.

În data de 07 iulie a.c., ora 14.30 la P.T.F. Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei Igor T., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes şi o remorcă  marca Boeckmann, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare moldoveneşti.

La controlul de frontieră  s-a constatat că  remorca nu figurează ca fiind înmatriculată sau înregistrată şi nici nu îi este atribuit un număr de înmatriculare.

În legătură cu cele constatate, Igor T. a declarat că remorca i-a fost încredinţată pentru a fi transportată în R. Moldova de către o altă persoană şi nu avea cunoştinţă despre faptul că  aceasta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

Câteva ore mai târziu s-a prezentat pentru control, în acelaşi punct de trecere a frontierei, Ion S., tot cu dublă cetăţenie, în vârstă de 20 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz marca Mercedes şi semiremorca marca Sambo.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat şi un permis de conducere valabil doar pentru categoria B.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa semiremorcii, s-a verificat seria de şasiu poansonata pe semiremorcă, aceasta fiind diferită de cea din certificatul de înmatriculare.

În cele două cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale lui Igor T. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare şi lui Ion S., lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare şiconducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii