Garcea in actiune

4

Au râs si curcile, ieri, la Bunesti Averesti, unde o echipã de politisti venitã de la Husi sã ancheteze un caz de distrugere a bannerelor unui candidat s-a apucat sã-l amendeze tocmai pe… candidatul respectiv, pe motiv cã nu a respectat locurile de afisaj electoral. Valeria Slabu, candidat PDL la functia de primar al comunei Bunesti Averesti, spune cã persoane rãuvoitoare i-au tãiat toate bannerele în noaptea de miercuri spre joi, drept pentru care a chemat politia din Husi. Veniti la locul “infractiunii”, patru politisti din Husi s-au apucat s-o ia la misto. “Unul dintre ei, un inspector pe nume Iovu, mi-a spus cã trebuia sã-mi construiesc singurã un panou electoral, când i-am arãtat cã în locul trecut de primar drept spatiu pentru afise nu este niciun panou”, a spus, supãratã, Valeria Slabu. Primarul comunei, Vasile Tãrãgan, recunoaste cã, în centrul satului, nu a fãcut panou electoral, pentru cã… nu a avut bani! “Nu sunt eu vinovat cã i-au fost tãiate bannerele doamnei Slabu. Dacã spune asta, sã demonstreze”, se apãrã primarul Tãrãgan.

Rãzboi electoral în toatã regula la Bunesti-Averesti, unde, la adãpostul noptii, persoane necunoscute au hãcuit bannerele unui candidat. Valeria Slabu, candidat la functia de primar al comunei, a instalat mai multe bannere cu însemnele în satele Bunesti, Tãbãlãiesti, Rosiori, Armãseni si Plopi. În noaptea de miercuri spre joi, cele sapte bannere ale candidatului PDL au fost atacate de persoane certate cu legea si bunul simt, Iatã ce spune Valeria Slabu: “Am auzit pe la miezul noptii masina primarului Tãrãgan, o cunosc dintr-o mie, mai ales cã stiu cã stã noaptea la crâsmã pânã pe la 11, dupã care pleacã spre casã. Masina aceea a fost si în curtea mea, am condus-o si eu, normal cã mi-am dat seama cã primarul era la ora aceea pe ulitã. Ori, a doua zi dimineatã, bannerele mele erau distruse. Sase bannere erau puse pe stâlpii de la E-ON si Romtelecom, iar unul în curtea unui localnic. A fost ceva de neimaginat. Mi-au ciopârtit bannerele de mi-au tãiat gâtul de pe afis si mi-au scos ochii, parcã erau posedati! Oamenii din Bunesti Averesti spuneau cã ochii mei parcã îi urmãresc de pe bannere, dacã vã închipuiti una ca asta… Oricum, din cele sapte bannere doar douã am mai gãsit, distruse în ultimul hal, restul au dispãrut. M-am dus la prima orã la postul de politie din comunã. Am strigat la seful de post, Gelu Moraru, am vãzut cã nu rãspunde m-am împins putin în usã si s-a deschis, usa se sprijinea într-o ghioagã. A apãrut si Moraru în sort, i-am spus cã mi-au tãiat bannerele si mi-a spus sã mã duc sã fac plângere la Politia Husi. M-am dus la Husi, dacã nu m-as fi dus acolo nu ar fi venit în veci politia la Bunesti-Averesti, care m-a si amendat mai apoi”.

Bunesti Averesti, satul de la capãtul civilizatiei: “Mi-au scos ochii de pe bannere”

Povestea a cãpãtat accente grotesti. “Erau vreo cinci politisti, inclusiv cel din comuna noastrã, unul poza, altul filma. Inspectorul ãsta Iovu, de la Husi, mi-a arãtat o dispozitie a primarului cu locurile speciale de afisaj din comunã, eram în zona centralã, la un monument al eroilor. Eu i-am spus inspectorului sã-mi arate unde este panoul pe care sã punem afisele electorale, conform dispozitiei primarului, la monumentul eroilor. I-am zis: “Vedeti aici vreun panou?”. Stiti ce mi-a spus? “Trebuia sã vã faceti dvs. panou, era interesul dvs”. M-a luat la misto, cum adicã sã-mi fac eu panou, nu era obligatia primãriei? A râs de mine, i-a spus sotului meu sã aibã grijã de mine, cã acela care a rupt bannerele mã iubeste tare, cã mi-a tãiat si gâtul. Pânã la urmã, m-a amendat pentru cã am pus bannerele pe stâlpi fãrã a avea acordul proprietarilor. Deci, eu i-am chemat sã mã apere si ei m-au amendat tot pe mine. Au luat niste sârme, au zis cã sunt probe, cã vor face cercetãri. Ori, eu am vorbit cu oamenii si mi-au spus cã primarul a stat pânã pe la 11 noaptea la o crâsmã, dupã care a plecat cu cumãtru-sãu, unde anume nu stiu. I-am auzit cu sigurantã motorul masinii, noaptea, cred cã nu este strãin de distrugerea bannerelor mele. Unul era în curtea unui om, s-au dus cu securea si au tãiat copacul cu securea, ca sã fure bannerul. Este incredibil”, sustine femeia. Inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, spune cã d-na Slabu este vinovatã de nerespectarea legii si de aceea a primit o amendã de 600 de lei. “Conform legii, aceste bannere se pot amplasa pe stâlpi, doar cu acordul proprietarilor, însã în acest caz nu s-a respectat legea si doamna a primit amendã pentru aceastã situatie. Se vor face cercetãri în cazul disparitiei bannerelor si persoanele vinovate vor fi trase la rãspundere”, explicã purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Primarul Tãrãgan: “Nu am avut bani de panouri”

L-am sunat pe primarul comunei Bunesti Averesti, Vasile Tãrãgan, pentru a afla dacã a fost si el amendat pentru cã nu a pregãtit panouri pentru afisele electorale. “Cred cã politistii l-au amendat si pe primar, pentru cã l-au sunat si pe el sã-l întrebe cum stã treaba cu aceste panouri. Initial, a spus cã este în comunã, dupã care a spus cã a plecat la Vaslui”, ne-a spus candidatul PDL. Tãrãgan sustine cã nu a fost amendat. “Pentru ce sã mã amendeze? Nu, nu am primit nicio amendã. Am stabilit acele locuri de afisaj prin dispozitie a primarului, dar la Bunesti nu am mai avut bani sã fac si un panou. Nu am avut bani… Nu este normal sã-si facã un candidat acel panou, dar dacã nu au fost bani, ce sã fac? Primãria de unde sã facã panouri pentru campanie… V-a spus doamna cã eu sunt în spatele actiunii de distrugere? Cum sã mã pretez la fapte din astea? Eu am ajuns atunci seara acasã si m-am odihnit, nu am umblat prin sat. Dacã are informatii, doamna sã probeze tot ce spune”, se lamenteazã primarul Tãrãgan.

Sursa: Vremea Noua

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii

4 Comments

  1. In lege este prevazut CLAR ca tb sa puna afisele in locuri special amenajate. Politia doar acolo poate interveni sa amendeze sau sa faca dosar penal celor care au stricat afisele/bannerele. Ea a luat amenda pt ALARMAREA MINCINOASA deoarece politia nu are ce face in cazu ei, tb sa-si ia paznic daca tot a pus afisele pe garduri/stalpi. Reporteri de cacat!

  2. sotul doamnei Slabu a fost si el primar cativa ani.a furat din comuna tot ce a putut.acum o sa fure nevasta-sa…sunt nebuni la cap????Actualul primar e un om cinstit,la locul lui si…daca mai iese si el sa bea o bere…nu e problema doamnei slabu…dumneaei sa isi vada de sotul dansei si sa nu mai pazeasca barbatii altora.

  3. Uite asa vin alungati de prin alte comune (Arsura)si vor sa fie primari pe unde se aciuiaza. Si-apoi sa vezi de cine se inconjoara… Ei nu pot comunica cu intelectualii din comuna, sunt total depasiti. Au numai barfa, rautati si invidii in capul lor. Daca erau niste oameni cumsecade se integrau in comuna aceasta dar orgoliile prostesti pe care le etaleaza ori de cate ori au ocazia nu-i vor lasa niciodata sa fie cetateni ai acestei comune. Daca a fost primar 4 ani oare nu stia ca materialele electorale se afiseaza in locurile stabilite? Sau asa stiu ei sa fie mai presus de lege, asa cum a facut in perioada 2004-2008 cand a facut ilegalitati cu carul… trebuia sa fie aspru pedepsit ca ii intre bine in cap ca Slabu nu e D-zeu in comuna Bunesti-Averesti. Are grija actualului primar? De-abia acum vedem un om care ii pasa de comuna sa unde s-a nascut, a trait pana acum si o sa ramana pana la batranete. Are o familie frumoasa si sunt oameni harnici si respectati in toata comuna. Succes d-le primar, toata comuna va sustine si va este alaturi asa cum si d-voastra ne sunteti alaturi la bucurii si la necazuri! Nu ne doboara pe noi niste parveniti care au un singur scop: sa se imbogateasca in comuna noastra. Isi vor face bagajele intr-o buna zi si vor pleca de unde au venit ca sa nu mai intoxice lumea cu prostia lor.
    Locuitorii comunei Bunesti Averesti stiu ce vor: 4-5 mandate pentru un primar credibil, care sa fie in mijlocul semenilor sai si sa ajute comuna asta care parca a fost blestemata pana acum 4 ani.

  4. VAI DE CAPUL LOR…………….. SUNT TOTI O APA SI UN PAMINT N O SA EXISTE NICIODATA UN PRIMAR BUN IN COM BUNESTI AVERESTI ASTA GARANTAT PAI CUM SA FIE SUNT TOTI PE FURAT EU UNA NU AM VAZUT IN 4 ANI NIMIC DEOSEBIT CE A FACUT TARAGAN BAI AI GRIJA DE DRUMURI SI REPARALE CA DE GONIT CU MASINA TU ESTI ACELA BAI REPARA SOSEAUA BUNESTI AVERESTI INTRETINE O CA A FACUTO DIACONESCU