Prima Pagină > Arhivă etichetă preoti

Tag Archives: preoti

Judecãtorii le-au dat dreptate preotilor fugãriti de Episcopie!

DECIZIE FERICITÃ Patimile preotilor scosi cu forta din casele parohiale si din biserici de mai-marii Episcopiei Husilor au luat sfârsit. Magistratii vasluieni au anuntat pe site-ul institutiei cã au admis recursul formulat de acestia si cã modificã, în parte, sentinta datã de judecãtorii bârlãdeni, de evacuare prin ordonantã presedintialã. Vestea a fost primitã cu o explozie de bucurie la Bozia ... Citeşte mai mult »

Revolutia preotilor

poza

Episcopia Husilor mai primeste o loviturã Sute de enoriasi din parohia Blãgesti au semnat un memoriu cãtre Mitropolia Moldovei si Patriarhie, prin care cer ca preotul paroh, Ioan Modiga, caterisit printr-o decizie a Episcopiei Husilor, sã rãmânã în biserica pe care a clãdit-o cu ajutorul localnicilor. Ieri, oamenii au iesit în stradã pentru a-si sustine duhovnicul. Pentru cã s-a alãturat ... Citeşte mai mult »

Penalii de la Episcopia Husilor

poza

În urmã cu câteva zile, preotii rãzvrãtiti din judetul Vaslui au reusit sã punã mâna pe statele de platã din ultimii sapte ani. Secretariatul de Stat pentru Culte Bucuresti le-a pus la dispozitie dovada cã, în tot acest timp, altcineva a semnat în locul lor în ziua de salariu. Astfel, Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui a început urmãrirea penalã ... Citeşte mai mult »

Episcopul Husilor ,avertizat de patriarhul Daniel

corneliu-barladeanuion-iliescujan-ciupilan1603-copy copy

Scandalurile în care a fost implicatã Episcopia Husilor, în 2011, au atras atentia capilor Bisericii Ortodoxe Române. Conform unor surse din interiorul Episcopiei Husilor, Episcopul Husilor, PS Corneliu, a fost avertizat de Patriarhul Daniel sã nu mai aparã la slujbele bisericesti din comunele si orasele judetului, pentru o perioadã, putând oficia slujbe doar la Catedrala Episcopalã si la mãnãstiri. PS ... Citeşte mai mult »

Religia, transformata într-o afacere banoasa: Episcopia Husilor SRL

episcop_husi

În judetul Vaslui, institutia bisericii functioneaza mai degraba ca o societate comerciala decât ca un cult religios. Mai multi preoti s-au aratat nemultumiti de birurile pe care Episcopia Husilor le-a impus. Spre exemplu, fiecare parohie a trebuit sa strânga anual 700 de lei, banii urmând a fi folositi pentru achizitionarea de microbuze cu care credinciosii ar fi trebuit sa mearga ... Citeşte mai mult »