Enoriasii din Berezeni au bisericã nouã

0

2013-07-14-09.16.24EVENIMENT… într-o atmosferã de sãrbãtoare, peste 1000 de credinciosi din comuna Berezeni, dar si din împrejurimi, au luat parte ieri la slujba de sfintire a noii biserici cu hramul “Adormirii Maicii Domnului”. Construitã în nu mai putin de 12 ani, biserica impresioneazã prin dimensiunile sale si prin stilul arhitectural, devenind cea mai mare bisericã din custodia Episcopiei Husilor. Slujba a fost oficiatã de Preasfintitul Pãrinte Corneliu, Episcopul Husilor, care a fost însotit de un impresionant sobor de preoti si diaconi. Credinciosii care au contribuit la ridicarea bisericii au fost rãsplãtiti cu o diplomã de recunostintã, fiindu-le grãit numele în fata multimii.

 Ieri, 14 iulie, la Berezeni a avut loc un amplu eveniment la care au participat peste 1000 de credinciosi, veniti de la kilometri depãrtare pentru a asista la slujba de sfintire a noii biserici cu hramul “Adormirii Maicii Domnului”, oficiatã de Episcopul Husilor. Primirea Preasfintitului Corneliu a avut loc începând cu ora 9:00, fiind urmatã de sfintirea lãcasului de închinare, mai întâi la exterior, apoi la interior. înconjurat de un sobor de aproximativ 20 de preoti si diaconi, Episcopul Husilor a oficiat apoi Sfânta Liturghie în prezenta enoriasilor. Ctitoritã de pãrintele Gheorghe Bârsan cu sprijinul credinciosilor, biserica reprezintã un veritabil monument monahal, impresionând prin dimensiunile sale si prin stilul arhitectural, ce are ca model bisericile moldovenesti din timpul domnitorului Stefan cel Mare. Dupã 12 ani de trudã si sudoare, visul credinciosilor din Berezeni s-a realizat, acestia mândrindu-se cu cea mai mare bisericã din tinutul Episcopiei Husilor. Construirea sfântului lãcas era necesarã întrucât, vechea bisericã din pari si vãlãtuci, datând din anul 1782, nu mai corespundea nevoilor enoriasilor din parohie. “Stimati invitati, bine ne-am întâlnit la Berezeni în aceastã zi de sãrbãtoare si de bucurie pentru cã, dupã 12 ani de muncã, de osteneli si de încercãri, ne-a binecuvântat bunul Dumnezeu sã ridicãm o bisericã peste altã bisericã. Poate unii sunt împotriva ridicãrii unui sfânt lãcas, dar asa a fost voia Domnului. Multumesc tuturor celor care au fost alãturi de mine: donatori, ostenitori si fãcãtori de bine, care au crezut în cuvântul lui Hristos si au contribuit la realizarea acestei biserici”, a spus preotul paroh, Gheorghe Bârsan.

Episcopul Husilor laudã implicarea credinciosilor în construirea bisericii

“Am venit astãzi aici pentru a sfinti aceastã mãreatã bisericã, care s-a construit în 12 ani de zile si care este una dintre cele mai frumoase biserici din întreaga Eparhie a Husilor, construindu-se cu multã ostenealã, dar si cu multã dragoste de Dumnezeu. Ridicarea unei biserici este, mai ales astãzi, o mare jertfã. Când se înaltã o bisericã, ea se înaltã pentru a oferi oamenilor mângâierea sufletului, odihna inimii si pacea gândurilor, iar când aceasta se sfinteste, ea devine un loc sfânt, un loc în care Dumnezeu locuieste împreunã cu oamenii. Aceastã bisericã s-a ridicat pentru cã înainte de a fie ea, era o bisericã foarte micã, aproape o ruinã. De aceea, ridicarea bisericii dã mãrturie de dragostea de Dumnezeu si de dorinta ca în ea sã gãsim alinarea si mântuirea sufletului. Astãzi este o zi de sãrbãtoare pentru aceastã comunã harnicã si aceastã sãrbãtoare este o încununare a multor osteneli de ani de zile. De aceea, felicitãm pe cei care au ostenit în ridicarea acestei biserici, pe cei care zi si noapte au trudit si au trecut prin încercãri pentru ca biserica aceasta sã arate cu adevãrat casa Domnului”, a spus Episcopul Husilor, Preasfintitul Pãrinte Corneliu. La sfârsitul slujbei, enoriasii care au contribuit la construirea bisericii au fost rãsplãtiti cu o diplomã de recunostintã, iar toti cei care au asistat la slujba de sfintire au primit câte un pachet cu alimente din partea bisericii.

Sursa: Vremea Noua

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii