Dosar penal pentru un tanar prins ca a condus desi se afla sub influenta alcoolului

0

Un tânăr de 23 ani, din județul Vrancea, este cercetat penal de către polițiști întrucât a condus un autovehicul pe drumurile publice, deși se afla sub influența alcoolului.

În noaptea de 14/15.05.2015, polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat pe raza comunei Muntenii de Jos, la locul producerii unui eveniment rutier. Aceștia au stabilit că V. Adrian, de 23 ani, din județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 24, din direcția Crasna către Vaslui, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga. Autovehiculul a deprapat și s-a răsturnat de mai multe ori, oprindu-se pe partea carosabilă, pe cupolă. În urma acestui eveniment, cei doi ocupanți ai autoturismului (conducătorul și un pasager de 24 ani) nu au suferit vătămări corporale.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, V. Adrian a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obţinut a avut valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului în cauză dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile

publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.  

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.

Sub această limită, fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă.

Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, iar pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii