Daunã totala la blocurile incendiate!

0

DSC_8308 copySPERANTÃ La patru din cele sase familii afectate de incendiul puternic petrecut sâmbãta trecutã la Husi, reprezentantii societãtilor de asigurare au venit sã constate situatia la fata locului si, asa cum era firesc, s-a constatat dauna totalã a imobilelor. Oamenii îsi pun mari sperante în despãgubirile pe care le vor primi.

A mai rãmas ca în cursul zilei de astãzi la o singurã familie sã vinã evaluatorul. Din pãcate, cea de-a sasea victimã a focului nu are niciun fel de asigurare, ea rãmânând pe drumuri, dar si cu o ratã consistentã la bancã. “La toti ceilalti au venit cei de la <<Asigurãri>> si au constatat tot ce era de constatat. Au dat daunã de 100%, asa cum era firesc. La mine va ajunge probabil astãzi. Au venit în zile diferite, pentru cã fiecare are asigurare la societãti diferite”, a spus Laurentiu, unul dintre cei afectati de focul puternic ce a izbucnit la mansarda unor blocuri, din cadrul complexului de locuinte “Relu”. Oamenii îsi pun nãdejdea în acei bani, însã nici ei nu stiu exact dacã, pe lângã stingerea creditului, vor mai primi ceva. “Suntem într-o situatie foarte grea. Stãm pe la altii, nu mai avem acte personale, haine pe noi, nimic, iar procedurile pe la bãnci, pe la alte institutii sunt greoaie si trebuie sã batem din usã în usã. Nu putem decât spera sã primim ceva de la Asigurãri, pentru cã banca îsi va lua partea ei. Si stim cu totii cã banca nu pierde niciodatã, nimic. Vom vedea”, au spus oamenii.

Anchetã în curs de desfãsurare!

În aceste zile, Prefectura Vaslui desfãsoarã, prin intermediul a douã comisii special înfiintate, o anchetã în cazul incediului de la Husi. Se va constata, pe lângã dimensiunea pagubelor si cauzele incediului, si modul în care s-au ridicat aceste constructii. “Împreunã cu cei de la ISU Vaslui, cu reprezentantul Politiei, vom vrea sã vedem absolut tot ce înseamnã constructie: de la autorizatii, la certificate de urbanism, tot, detalii, proiect, etc. Trebuie vãzut cum de s-a ajuns la aceastã tragedie”, a spus, la Husi, prefectul Radu Renga, prezent, a doua zi dupã eveniment, la o întrevedere cu victimele focului, precum si cu primarul de Husi. Si cele sase familii asteaptã rezultatele anchetei, pentru cã, spun ei, intentioneazã sã actioneze în instantã societatea condusã de conslierul Aurel Cãculã, cea care le-a vândut apartamentele. În continuare, la patru zile de la izbucnirea focului, cauza realã a incendiului rãmâne o necunoscutã.

Sursa: vrn.ro

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii