Dan Marian si Cristian Boureanu s-au întâlnit cu alegãtorii din satul Bunesti

0

O zi obisnuitã de toamnã s-a transformat într-una de neuitat pentru locuitorii satului Bunesti, din comuna Bunesti Averesti. Oamenii îsi vedeau de treburi prin ogradã, când s-au trezit cu deputatii Dan Marian si Cristian Boureanu la poartã!

Cei doi au “frãmântat” vitejeste, o zi întreagã, noroaiele de pe ulitele satului, fãrã sã dea vreun semn de obosealã sau sã strâmbe din nas cã si-au murdãrit pantofii. “Asta este viata în satele românesti, asta e România zilelor noastre! Nu fugim de realitate. Suntem tineri, o înfruntãm si vrem sã o schimbãm. De aceea ne aflãm aici”, le-au spus Dan Marian si Cristian Boureanu sãtenilor din Bunesti. “Nu am mai vãzut niciodatã un deputat pe ulitele satului nostru si acum iatã cã ne-am pomenit cu doi! Bine ati venit si sperãm sã nu ne uitati! Sã ajutati si satul nostru, cã, de la Revolutie încoace, nu s-a fãcut nimic aici!”, le-au spus sãtenii. Candidatul ARD la functia de senator Dan Marian si candidatul ARD la functia de deputat Cristian Boureanu au gãsit în Bunesti oameni tristi, care nu mai au nici mãcar puterea de a spera. Nu mai au nici vise. Vãd viitorul doar de azi pe mâine. Bãtrâni mohorâti, tineri fãrã aripi, copii sãraci în copilãrie. Aceasta este realitatea satelor din judetul Vaslui, care se situeazã pe locul al doilea în clasamentul national în ceea ce priveste rata somajului. Satul Bunesti – de fapt, întreaga comunã – a fost lãsat în pãrãsire de conducerea judetului si de parlamentari. Dacã în alte comune s-au realizat lucruri importante, cum este cazul comunei Drânceni, care, pe lângã asfalt, se mândreste si cu o centralã eolianã care aduce anul peste 10 miliarde de lei vechi la bugetul local, în satele comunei Bunesti nu s-a turnat nici mãcar o palmã de asfalt! Nu mai vorbim de aductiune cu apã si alte investitii în mãsurã sã le ofere locuitorilor conditii civilizate de viatã. Singurele lucruri care s-a realizat, în afarã de pietruirea câtorva drumuri, au fost constructia de poduri si podete, si acestea cu ajutorul lui Dan Marian care, la Bucuresti, a fãcut eforturi ca proiectul primarului din acea perioadã sã primeascã finantare. “Garantez pentru Dan Marian si Cristian Boureanu. Ati vãzut, cu totii, cum aratã acum orasul Husi. Asta se datoreazã acestor oameni care, pe mine, ca primar, m-au ajutat. Mi-au sustinut proiectele la Bucuresti si iatã cã fata orasului s-a schimbat radical. Se asfalteazã strãzile, avem un spital modern si vrem sã continuãm în aceeasi formulã. Numai doi politicieni cu experientã se pot descurca la Bucuresti, si acestia sunt senatorul Dan Marian senator si deputatul Cristian Boureanu”, le-a spus primarul Husului, Ioan Ciupilan, alegãtorilor din Bunesti.

Experienta si fapte

“Vin în fata dumneavoastrã cu fruntea sus, pentru cã, în cele douã mandate de parlamentar pe care leam avut pânã acum nu am stat degeaba. Stiu foarte bine ce trebuie sã fac la Bucuresti pentru ca unui primar din zona mea sã i se finanteze proiectele. Uitati-vã la ce s-a realizat în orasul Husi, pentru cã, împreunã cu Cristian Boureanu, m-am zbãtut la Bucuresti sã i se aprobe proiectele primarului Ioan Ciupilan: avem cel mai modern spital din judet, canalizare si se asfalteazã toate strãzile. De un asemenea senator aveti nevoie, dacã vreti sã se realizeze ceva si în satul dumneavoastrã. Eu si Cristian Boureanu facem o echipã puternicã si capabilã sã vã reprezinte interesele!”, le-a spus Dan Marian sãtenilor din Bunesti. “Nu sunt pentru prima oarã în aceastã zonã. Totusi, vã spun un lucru, de la început. Nu o sã mã mut aici. Pentru cã aici nu v-as putea fi de folos. Aici îl aveti pe Dan Marian, aveti primarul si consilierii. Locul meu este la Bucuresti. Acolo se duc proiectele, acolo se aprobã finantãrile, acolo trebuie sã intervin eu. Si o voi face, cum am fãcut-o si pânã acum. Dacã vreti sã vedeti ceva si în satul dumneavoastrã, alegeti doi oameni care stiu si au demonstrat cã fac treabã”, le-a spus Cristian Boureanu alegãtorilor din Bunesti.

Sursa: Monitorul de Vaslui
Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii