Cum ne influenteaza pisicile starea de spirit

0

S-a dovedit ca videoclipurile cu pisici ne influenteaza starea de spirit, astfel dupa vizualizarea unui asemnea clip haios ne simtim mult mai relaxati.

Niste cercetatori de la Universitatea Stanford au avut curiozitatea de a supune acest subiect unui studiu academic serios datorită popularitatii de care se bucură filmuletele cu pisici în randul internautilor.

In vederea atingerii scopului, au fost invitati sa participe la studiu specialisti în media si psihologie. A fost realizat un chestionar la intrebările caruia au raspuns 7.000 de utilizatori de Internet. Instrumentul de cercetare a vizat în mod special frecventa vizionării unor videoclipuri cu simpaticele animalele si stările emotionale în contextul respectiv.

A reiesit ca imaginile de acest gen ii pot face pe oameni sa se simta mult mai relaxati, eliminand stresul si starile de anxietate, ba chiar trezind un sentiment de bucurie. Toate aceste lucruri pe termen scurt, însa.

Pe de alta parte, multi dintre amatorii acestui tip de videoclipuri au afirmat ca se simt vinovati atunci cand privesc prea multe astfel de imagini deoarece amana ceea ce au de facut, mai ales atunci cand se afla la locul de munca.

Cu toate acestea, se pare ca subiectul este mult mai complex de atat, starea de bine data de vizionarea unor clipuri haioase ajutand la eficientizarea sarcinilor, de cele mai multe ori.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii