Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră vasluieni

0

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat în P.T.F. Albiţa, la controlul de frontieră,  în bagajul propriu al unui tânăr din R. Moldova, ascunsă într-un buzunar interior al genţii, o carte de identitate falsă.

În ziua de 21 iulie a.c., în jurul orelor 16.00, la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, în calitate de pasager într-un microbuz, cetăţeanul din R. Moldova Vlad S., în vârstă de 27 de ani, care a prezentat la control de frontieră un paşaport moldovenesc.

La controlul de frontieră efectuat de echipa comună de control, a fost descoperită  în bagajul personal al lui Vlad S., într-un buzunar interior al genţii, o carte de identitate pe numele persoanei în cauză, similară unei cărţi de identitate eliberate de autorităţile române, valabilă pe perioada 20.03.2011 –  16.05.2021.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Vlad S. a declarat că a procurat documentul de la o persoana la care lucra în Italia, fiindu-i necesar pentru a putea să-şi păstreze locul de muncă, până în momentul în care i se elibera permisul soggiorno de către autorităţile italiene.

        Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Vlad S. lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii