BCR Husi, tepuit de o angajata

0

O angajata a Bancii Comerciale Române – Agentia Husi a fost trimisa în judecata de procurori sub acuzatia de delapidare si fals în înscrisuri oficiale. Mihaela Neculau a scos din conturile bancii 14.000 de lei, cu care un husean cumparase certificate de depozit. Angajata si-a însusit suma, falsificând semnatura deponentului. Mihaela Neculau si-a înaintat demisia, si-a recunoscut faptele, însa nu a restituit banii.
În urma cu doua zile, procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Husi au trimis-o în judecata pe Mihaela Neculau (42 de ani), fosta angajata a Bancii Comerciale Române (BCR) – Agentia Husi, sub acuzatia de delapidare. Femeia este acuzata ca si-a însusit 14.000 de lei din conturile unitatii la care lucra, falsificând semnatura unui client.
Politia a fost sesizata în februarie, când reprezentantii BCR au depus o plângere împotriva Mihaelei Neculau, acuzând-o ca a întocmit în fals documente bancare pentru a acoperi un prejudiciu cauzat în timp ce era angajata institutiei. În urma cercetarilor efectuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui, a rezultat ca, în iunie 2009, un husean a cumparat de la BCR certificate de depozit în valoare de 14.000 de lei, cu drept de rascumparare la sase luni. Operatiunea de vânzare a certificatelor a fost efectuata de Mihaela Neculau, care avea calitatea de operator ghiseu bancar. În aceeasi luna, aceasta a completat în numele cumparatorului o cerere de rascumparare a certificatelor de depozit, pe care a semnat-o în fals, întocmind documente bancare în care se mentiona ca a primit suma de 13.965 de lei. Banii au fost ridicati de Mihaela Neculau si folositi în interes personal. Dupa ce reprezentantii BCR au sesizat inadvertente în acte, au declansat o ancheta interna si, cum angajata se stia vinovata, si-a înaintat demisia.
“În luna martie a.c, politistii au finalizat cercetarile în acest caz si au înaintat dosarul la parchet cu propunerea de trimitere în judecata a inculpatei pentru savârsirea infractiunilor de delapidare si fals în înscrisuri sub semnatura privata”, a declarat inspectorul Mihaela Straub, purtatorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Pe parcursul cercetarilor, Mihaela Neculau si-a recunoscut faptele, însa nu a restituit prejudiciul, motivând ca nu are posibilitati financiare pentru a înapoia banii sustrati ilegal. Ea va fi judecata de magistratii Judecatoriei Husi, primul termen urmând a avea loc pe 24 mai. Huseanul în numele caruia Mihaela Neculau a retras banii a fost despagubit de reprezentantii BCR, care s-au constituit parte civila în dosar în vederea recuperarii sumei.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii