Bãtaie pentru un loc la grãdinitã

0

NEMULTUMIRE Desi perioada de înscriere a copiilor la grãdinite pentru urmãtorul an scolar este încã în plinã desfãsurare, husenii au reclamat faptul cã marea majoritate a locurilor au fost deja ocupate, mai ales la grãdinitele de prestigiu din oras.

AGLOMERARE “În toate orasele din judet este foarte aglomerat si, într-adevãr, sunt cereri pentru suplimentarea locurilor din grãdinite, atât la Husi, cât si la Vaslui si Bârlad. Bãtãlia e mare pe urban, cãci la sate, lucrurile sunt rezolvate”, a confirmat inspectorul Vasile Ursanu, adjunctul ISJ Vaslui. Tot mai multi huseni se plâng de faptul cã în grãdinitele locale, pentru anul scolar 2011 – 2012, nu mai sunt locuri, mai cu seamã la educatoarele apreciate la nivel local. “Mi-as fi dorit sã îmi dau fetita la grãdinita nr. 2, la o anumitã doamnã educatoare, dar nu mai sunt locuri, din cânte am înteles. M-am adresat la Inspectorat sI mi s-au dat asigurãri cã nu va rãmâne niciun copil pe dinafarã, dar numai cã nun e poate ajuta sã ne dãm copilul acolo unde dorim. Nu as vrea sã supãr pe cineva, dar pãrerea mea este cã nu e corect ca înscrierile sã se facã preferential. Toti copiii sunt egali, nu? În scrisoarea pe care am adresat-o ISJ-ului asta am întrebat si astept rãspuns”, sustine Cristina Roman, 31 de ani, semnatara unui memoriu scris în acest sens si adresat Inspectoratului Scolar.

Chiar dacã legea permite doar 20 de copii într-o grupã, se vor putea înscrie pânã la 26!

COMPROMIS Oficialii Inspectoratului spun cã una dintre solutiile în baza cãreia marea majoritate a prescolarilor din orasele judetului sã fie înscrisi la grãdinite, ar fi primirea lor peste numãrul prevãzut de lege. “Se va pune mare accent pe grupele care formeazã copilul pentru scoalã. Acolo, fãrã îndoialã, este necesarã gãsirea unei solutii pentru ca toti micutii sã fie acceptati. O posibilitate ar fi ca grupele sã cuprindã pânã la 25, 26 de copii, evident, acolo unde spatiul o permite. De altfel, experinta aratã cã prescolarii nu vin chiar zi de zi la cursuri si, în aceste conditii, o educatoare are de regulã în clasã cam 20, 21 de copii în fiecare zi”, a mai spus inspectorul Ursanu.

Sursa: Vremea Noua

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii