Arma de foc cautata de autoritatile din Italia, descoperita în P.T.F. Albita

1

IMG1 IMG2Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului  de Trecere a Frontierei Albiţa împreună cu lucrători vamali au descoperit la controlul de frontieră, în doua colete ce proveneau din Italia, transportate cu un microbuz, elementele unei arme de foc, care aveau ca destinatar un cetăţean din R. Moldova. Arma figura în bazele de date ca fiind bun căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Italia.

În data de 07 iulie a.c., ora 05.00 la P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei Alexandru  L., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes şi o semiremorca, marca Tempus.

La controlul de frontieră efectuat de poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, disimulate în două colete, componentele unei arme de foc, respectiv: pat de arma din lemn, ţeavă lisă lungă, patul mâner cu cutia mecanismelor, trăgaciul cu mecanismele aferente şi mecanismul de dare a focului.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, lucrătorii noştri au constatat că arma de foc cu marca şi seria inscripţionate, figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, de către autorităţile italiene.

Cu privire la cele constatate Alexandru L. a declarat că se ocupă cu transportul coletelor neînsoţite şi că nu cunoştea de existenţa componentelor de armă în coletele aflate în microbuz.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Alexandru L. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, tentativa de contrabandă calificată şi furt.

 Piesele de armă în valoare de 2.000 lei au fost ridicate în vederea continuării şi finalizării cercetărilor, urmând a fi depuse în camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Vaslui.

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii

1 Comment