Aproximativ 8.300 pachete de ţigări descoperite de poliţiştii de frontieră

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG17În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu tutun in zona de competenta, in urma cărora au depistat 165.620 ţigarete de contrabandă.

*********************************

În cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Frăsuleni, în apropierea malului românesc al râului Prut, patru persoane de sex masculin care transportau trei colete voluminoase.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţenii români, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi, iar in coletele transportate erau 99.200 ţigarete marca Plugarul.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că doi dintre tineri au mai fost depistaţi, în cursul anului trecut, încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, fiind cercetati pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că ţigările nu le aparţin şi că în schimbul sumei de 2000 lei trebuia să le transporte de la malul râului Prut până în localitatea Frasuleni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigaretele în valoare de  22.114 lei  au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

*********************************

La Punctele de Trecere ale Frontierei Oancea si Galaţi-rutier echipele comune de control au descoperit, ascunse şi nedeclarate, peste 30.000 de ţigarete, pe care doi participanţi la trafic au încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 14 mai a.c., în jurul orelor 17.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor specifice, Oleg I.A., în vârstă de 35 de ani, cu dublă cetăţenie bulgară şi R. Moldova, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

Ca urmare a stării vizibile de agitaţie a bărbatului, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a bagajelor transportate, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în patru colete, 11.960 de ţigarete de diferite marci de provenienţă  R. Moldova.

În aceeaşi dată, în jurul orei 20.40 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Vladimir B. în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Acţionând în baza unor informaţii, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în anvelopele autoturismului, 19.200 de ţigarete marca Plugarul de provenienţă  R. Moldova.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 8.435 de lei în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei.

*********************************

În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit 6.200 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse şi nedeclarate, în bagajele personale ale unei tinere, cu cetăţenie română şi R. Moldova.

În ziua de 14 mai a.c., în jurul orei 18.00, pe sensul de intrare în ţară din P.T.F.Albiţa/judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Nissan Micra, Ludmila S., în vârstă de 37 de ani, cu cetăţenie română şi R. Moldova.

În baza profilului de risc existent, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bagajele personale ale acesteia, cantitatea de 6.200 ţigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 1.395 lei şi sancţionarea contravenţională a Ludmilei S. cu amendă în valoare de 5.000 lei. 

********************************

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit, 29.060 de ţigarete ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate în autoturisme, pe care doi bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în România.

În această dimineaţă, în jurul orei 05.00 s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Sevastian F., cetăţean român, în vârstă de 44 ani şi Gheorghe B., cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, fiecare conducând câte un autoturism marca VW Passat cu numere de înmatriculare româneşti.

Deţinând informaţii despre faptul că cele două autoturisme sunt folosite pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra mijloacelor de transport, în urma cărora au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate în  rezervor şi sub banchetele din spate ale celor două autoturisme, 29.060 de ţigarete diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 5.646 lei, şi a autoturismelor, în valoare totală de 17.840 lei, în vederea confiscării, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 10.000 lei fiecare.

 

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii