AJOFM Vaslui face inscrieri pentru 58 de cursuri de pregatire profesionala

14

În aceasta perioada, Agentia Judeteana pentru ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui face înscrieri pentru 58 de cursuri de pregatire profesionala, printre care se numara cele de agent de paza si ordine, agent de vânzari, asfaltator, brutar, patiser, bucatar, ospatar, barman, frizer, manichiurist-pedichiurist, confectioner-asamblor articole din textile, confectioner articole din piele si înlocuitori, contabil, instalator tehnico-sanitar si de gaze, lucrator comercial, lucrator în structuri pentru constructii, tâmplar, dulgher parchetar, sudor, zugrav, zidar, operator introducere validare date, apicultor si lucrator în cresterea plantelor. Cursurile sunt organizate de catre agenti economici autorizati. Diplomele obtinute sunt recunoscute pe plan national.

În luna curenta, AJOFM Vaslui va începe derularea a opt cursuri de calificare. Pe 15 februarie, vor fi deschise cursuri de zidar, coafor si lucrator în cresterea animalelor, pe 16 – asfaltator (doua cursuri), inspector (referent) resurse umane, instalator tehnico-sanitar si de gaze si lucrator în comert. În martie, AJOFM Vaslui va deschide cursul de operator introducere, validare, prelucrare date, organizat în cadrul proiectului cu finantare din Fondul Social European – “PONE – Program pilot de crestere a gradului de ocupare în regiunea Nord-Est”.
“Plaja meseriilor este diversificata si contribuie semnificativ la cresterea sanselor de ocupare a unui loc de munca dupa absolvirea cursului. Conform legii, somerii care urmeaza cursuri de formare preofesionala îsi pastreaza dreptul la indemnizatia de somaj si beneficiaza gratuit de rechizite, materiale de instruire si manuale, abonament pe mijloace de transport în comun pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire. Cheltuielile sunt acoperite din bugetul asigurarilor de somaj”, a declarat directorul executiv al AJOFM Vaslui, Adrian Cîrlan.
Înscrierea se face la birourile de informare si consiliere din agentiile locale Vaslui, Bârlad si Husi. Cursurile sunt gratuite si pentru somerii neindemnizati din evidenta agentiei. Orice persoana care doreste sa beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de AJOFM Vaslui se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatele de studii, adeverinta medicala din care sa reiasa ca este apt de munca sau are eventuale restrictii.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii

14 Comments

 1. Pingback: AJOFM Vaslui face inscrieri pentru 58 de cursuri de pregatire profesionala - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. chirila gabriela la

  Buna ziua!!,as dori sa ma inscriu si eu la cursuri de calificare dar nu am decat 8 clase…se poate??dati mi va rog raspuns…

 3. Daca lucrez deja, pot efectua un curs de calificare? In cazul in care respunsul este pozitiv, ce conditii trebuie sa indeplinesc si eventual la cat s-ar ridica costul cursului? Va multumesc anticipat pentru informatiile oferite.

 4. buna ziua,
  momentansunttangajata cu o norma de 2 ore pe zi, si ma intereseaza cursul de inspector resurse umane. As putea sa urmez fara sa platesc acest curs? daca nu, doresc sa stiu cam cat ma costa.
  multumesc

 5. ciobanu alexandru sebastian la

  buna ziua i acest as sunt an terminal de casa a 12 pot sa ma apuc de cursuri acum. Unde se afla sediul in husi??