“Cuza Voda” Husi, în sarbatoare de Ziua Unirii!

0

Zile de sãrbãtoare pentru Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi! Aniversarea Unirii Principatelor Române, dar si Ziua Scolii, au prilejuit o serie de manifestãri cu totul deosebite, prin care liceenii, dar si profesorii lor, au fãcut dovada cã scoala lor îsi meritã renumele.

Au fost organizate simpozioane, concursuri, dezbateri, jocuri si ateliere de creatie. Sirul evenimentelor a fost deschis de un simpozion al catedrei de limbã românã, numit “Mihai Eminescu”, unde invitat de onoare a fost reputatul eminescolog si critic literar husean, prof. dr. Theodor Codreanu. A urmat apoi o expozitie cu totul ineditã, coordonatã de profesorul Costin Clit, numitã “Personalitãti husene formate la Liceul <<Cuza Vodã>>“. Sub coordonarea prof. dr. Mirela Marin si a prof. Georgeta Giosu, a avut loc si un atelier de creatie numit expresiv “Sub semnul prieteniei, întelegerii si al armoniei”. Nici concursurile sportive sau momentele artistice, în care copiii au putut face dovada abilitãtilor, a talentului si a creativitãtii lor, n-au lipsit! De asemenea, un alt punct important în desfãsurãtorul manifestãrilor, a fost dezbaterea numitã “Voluntariatul, o conditie de absolvire a liceului?”, organizatã de clasa a XII-a F1, unde invitati au fost reprezentanti ai unei alte institutii de prestigiu din judet, Liceul “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui.

“Activitãtile ne-au bucurat si ne-au adus un sentiment de mândrie”!

“Toti copiii si toti profesorii au fost la înãltimea asteptãrilor! Fiecare clasã a avut pregãtite momente speciale, toate cadrele didactice si-au dat silinta sã contribuie la reusita evenimentului. Toate activitãtile ne-au bucurat si ne-au adus un sentiment de mândrie, cã facem parte dintr-o unitate de învãtãmânt cu o istorie proprie, care a dat, în timp, foarte multi elevi ce, prin succesul lor personal, au fãcut dovada cã munca serioasã aduce, negresit, si rezultate pe mãsurã”, a declarat profesoara Manuela Iacob, manager al Colegiului “Cuza Vodã” Husi.

Sursa: Vremea Noua

Distribuie

Spune-ti opinia

comentarii